Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Példás zöld könyvtár: világítás- és liftszolgáltatás-előfizetéssel?

Ha egy szolgáltató nem áramot és világítóeszközöket vagy éppen liftberendezést árul, hanem világítás- vagy liftszolgáltatást, akkor érdekeltté válik a legtartósabb berendezések beszerelésében, azaz tartósabb, kevesebbszer cserélendő - ezáltal kevésbé környezetterhelő - megoldásokat alkalmazni. A SEXI-modell link értelmében, melynek eleme a példamutatás, ilyen módon is növelheti a hitelességét - pl. egy könyvtár is. (MG)

Bartha-Horváth Bálint környezetgazdász, a CBRE Magyarország fenntarthatósági tanácsadója előadásában bemutatta a körforgásos gazdaság különböző prioritási szintjeit.
Ezek között vannak eleve a körforgásos koncepció köré tervezett épületek, amelyek
- modulárisak, vagy épp
- energiatermelő, esővízgyűjtő, és erőforrásokat újrahasznosító képességeik révén kedvező hatást gyakorolnak a környezetre.
De nemcsak ingatlanok vagy
- a gyártóiktól szolgáltatásként bérelt liftek és világítási rendszerek testesítik meg a körforgásosságot,
- hanem például a szintén holland Fairphone is, amelynek cserélhető modulokból felépülő okostelefonjai könnyen javíthatók és fejleszthetők. (Qubit)

Régebbi hírforrás(ok): Miért érdekes számunkra a körforgásos gazdaság? link Társadalmi célok megvalósításában segíthet a könyvtár - SEXI modell link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról