Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Pénz lesz a könyvtári fejlesztéshez Zalaegerszegen

A könyvtárak aktívan kiveszik a részüket a XXI. századi, tanulást segítő programokból, ennek szolgálatában áll az a pályázati program, amelyről a megyei könyvtár munkatársai sajtótájékoztatón számoltak be. Eszközfejlesztésre 82,5 millió forintot, a tartalmi tervekre 21,5 millió forintot nyert el. A megvalósítás érinti a megyei, a József Attila és az Apáczai tagkönyvtárat.
Az infrastruktúrafejlesztés során a helyiségek korszerűsítése, belsőépítészeti kialakítások, könyvtári eszközök, bútorok beszerzése, fogyatékkal élők tanulását támogató infrastruktúrafejlesztés történik meg, azért, hogy a köznevelési intézményekben tanulók és az egész életen át tartó tanulásban részt vevők számára korszerű körülmények között állhasson rendelkezésre a könyvtári szolgáltatás. A megvalósítás idén december 31-ig zajlik le, eközben a fogyatékkal élők számára üzembe kerül a beszélő információs modul, a Braille információs táblák sora, lesz vezetősáv, olvasókészülék, elektronikus nagyító, lépcsőjáró eszköz kerekesszéknek.
Tóth Renáta a város nevelési-oktatási intézményeiben tanulók és az óvodások óvodán kívüli kompetenciafejlesztése érdekében kimunkált, 2020-ig megvalósuló programról elmondta, az ismeret- és tudásgyarapítást nem formális tanulási alkalmakkal segítik, melyeket csak a könyvtárak kínálhatnak. Részletes program szolgálja a célt: a gyerekek személyiségfejlődését, kulturális tudásuk gyarapítását, a tehetséggondozást, az esélyteremtést, a lemorzsolódást megelőző tevékenység támogatását. Különösen fontosnak tartják a szociokulturális hátrányokkal érintettek és az életkorukhoz képest alulteljesítők csoportját.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról