Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Petersburgcity.com - az online tudakozó

Információs tudakozó szolgáltatást hoztak létre az interneten a Szentpétervárra látogató turisták számára, valamint azoknak, akik még jobban meg szeretnék ismerni a város életét és annak nevezetességeit. A Petersburgcity.com-ra látogató angolajkú felhasználók gyakorlatilag minden kérdésre választ kaphatnak, méghozzá az online operátorok jóvoltából. A tudakozó munkatársa hatalmas adatbázist használ, amely számos tudnivalót tartalmaz Szentpétervárral kapcsolatosan: a látnivalók, nevezetességek leírását, a város részletes térképét, a szórakoztató és szabadidős tevékenységeket kínáló intézmények listáját, a múzeumok, kiállítótermek nyitvatartási idejét, stb. A projekt vezetője, Alla Holina elmondta, hogy egy szájt látogatóinak legtöbbször az okozza a gondot, hogy nem találják meg az általuk keresett, számukra igen fontos információkat. Az új szolgáltatás ehhez képest nagyon leegyszerűsíti a felhasználók dolgát, lévén, hogy a "tegye fel a kérdést és megkapja a választ" elven működik. Mivel a szolgáltatás elsősorban a külföldi látogatókat tekinti célcsoportjának, az operátorok az orosz nyelv mellett angolul is folyékonyan beszélnek. Az Oroszországban eleddig egyedülálló projekt üzleti terve arra enged következtetni, hogy a szájt finanszírozását a jövőben reklámok elhelyezésével, valamint az operátorok által használt adatbázisba való bekerülésért felszámított összegekkel kívánják megoldani.

Hírforrás: Infinit Hírlevél 2002. No.193, link
2003. január 08.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=petersburgcitycom-az_online_tudakozo
Régebbi hírforrás(ok): Infinit Hírlevél 2002. No.193, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról