Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Pocaktanács - üzleti modell

Hová érdemes kismamajógára járni, melyik az alkalmas gyerekkocsi, tényleg szükség lesz-e az 500 eurós téli bébi­overallra? Csupa olyan kérdés, amivel a várandós anyák tájékozatlanul szembesülnek, különösen akkor, ha az első gyereküket várják, ráadásul a munkájuk mellett nincs idejük utakat keresni az ismeretlen terepen. Márpedig a dübörgő gazdaságú országokban a kereskedők és a szolgáltatók szakadatlanul ostromolják őket: Németországban például a legutóbbi, 2016-os adatok szerint a bébiholmik piacának forgalma 7,2 milliárd euró volt. Van tehát igény a tanácsadásra, és amerikai mintára ez Németországban is kisvállalkozók sorát ihlette meg. Az USA-ban az esküvő-, illetve legénybúcsú-szervezők mintájára alakult ki a pocakkísérők biznisze, és ezt az üzleti modellt követik a német tanácsadók is, mégpedig babyplanner vagy - a vendégek kívánságait leső hotelportásra utalva - terhességi concierge néven.
Nem egészségi támogatásról van szó, hiszen az a bábák és orvosok dolga. Tanácsot adni azonban rengeteg más kérdésben is lehet: milyen élelmiszer-kiegészítők hasznosak, hogyan válasszunk bábát és orvost, melyik babahordozót érdemes beszerezni, hogyan kell a szociális támogatásokat kérvényezni, mitől lesz bababiztos a lakás, melyik fejhallgató passzol a legjobban a domborodó hasra (tudniillik a magzat zenei nevelésének megkezdéséhez)? Kétségkívül nehéz eligazodni, már csak azért is, mert a tapasztalatlan leendő apákat és anyákat a kereskedelem számukra rejtélyes termékekkel hozza zavarba.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról