Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Politikai rendezvény anomáliájába szaladt a Berzsenyi Könyvtár

Egy magyar városi könyvtár gyakorlata: készített egy szabályzatot, amelyben rögzítette, milyen rendezvények tarthatók, illetve nem tarthatók a könyvtárban. A szabályzatot - választásmentes időszakban - aláíratta a fenntartóval. Amelyet minden kérdéses rendezvény előtt a kérvényező orra alá dughat, bármely irányból is érkezik a megkeresés. Így a könyvtár minden irányból jobban védheti magát. (MG)
- A rendezvény napján derült ki, hogy nem tudják megtartani az Európai Ügyészségről szóló aláírásgyűjtéshez kapcsolódó fórumot a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtárban. A beszélgetésen Hadházy Ákos mellett Ipkovich György, a város volt polgármestere, és Lukács Dániel, a Momentum helyi szervezetének alelnöke vett volna részt.
A szervezők kibéreltek egy külön termet a könyvtártól, ma reggel azonban felhívta őket az igazgató, és sajnálkozva közölte, hogy technikai okokra hivatkozva mégsem tudják megtartani a rendezvényüket. Hadházy is beszélt Nagy Éva igazgatóval, aki a független képviselő szerint azt mondta neki, hogy nem tudják kitakarítani a termet, ezért nem lehet ott a fórum. Hadházy kérdésünkre azt mondta, hogy politikai nyomásgyakorlás állhat a utolsó pillanatos visszatáncolás hátterében. Ettől függetlenül pedig a könyvtár előtt megtartják a fórumot.
Hadházy Ákos ősszel indított aláírásgyűjtést, hogy rákényszerítse a kormányt az Európai Ügyészséghez való csatlakozáshoz. Ebben több ellenzéki párt is támogatja, a november közepi összesítés szerint 270 ezer aláírásnál tartanak.

Régebbi hírforrás(ok): A könyvtár, mint pártatan találkozóhely esete a szólásszabadsággal link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról