Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Politikai szemüveggel olvasnak a magyarok, de a többség nem ért egyet a könyvek fóliázásával

Optimizmusra adhat okot az olvasási szokásokról a Népszava kérésére elkészült kutatás eredménye. A Publicus Intézet vizsgálata ugyanakkor azt is megmutatja, hogy az ország politikai megosztottsága a könyvek világát sem hagyja érintetlenül.

Évek, lassan évtizedek óta temetik az olvasást és a könyvet, mondván, hogy az internet és a virtuális világ mellett egyre kevesebben választják azokat. A Publicus Intézet lapunk kérésére júliusban készített felméréséből azonban kiderült, hogy a helyzet sokkal kevésbé aggasztó, mint gondolnánk:
Sokatmondó eredmény született ugyanakkor a pártszimpátia és az irodalom kapcsolatáról is: az ellenzéki szavazók inkább aggódnak a könyvkiadás és -kereskedelem szabadságáért, mint a kormánypártiak.
A legnagyobb különbség közöttük pedig az, hogy utóbbiak csaknem kétharmada véli úgy, hogy a homoszexualitást megjelenítő irodalom propagandacélt szolgál, míg az ellenzéki szavazóknak még az egyötöde sem hiszi így. Az összes válaszadó többsége pedig nem ért egyet a könyvek fóliázásával. (Népszava)

Fóliaországot teremtett az Orbán-kormány, egész Európa rajtunk röhög. A Libri Könyvpalota előtt tiltott műveket árulnak. A könyvtárakban továbbra is minden elérhető, de a tizennyolc év alattiak nem kölcsönözhetnek ki olyan műveket, amelyek a homofóbtörvénybe ütköznek. Nádasdy Ádám szerint a jogszabály maga az arcpirító ostobaság. (Népszava)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról