Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Pozícióharc -- Le- és beépítik az MTI-t

Június 1-jével leépítik a Magyar Távirati Irodát. Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap és Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója hétfőn tájékoztatta a médiaszolgáltatási alap és a távirati iroda üzemi tanácsát, illetve szakszervezetét, hogy június 1-jével 49 főre csökken a távirati iroda létszáma, a többi dolgozó, hozzávetőleg 110-120 ember átkerül a médiaszolgáltatási alaphoz.
Lapunk információi szerint az átszervezést, amit inkább leépítésnek lehet nevezni, a közmédia integrációjával indokolják. A távirati irodánál csak azok a munkatársak maradnak, akik a szakmai munka megtervezését, az elkészült tartalmak ellenőrzését végzik.
A leépítés hátterében az áll, hogy több mint egy éve komoly pozícióharc van Böröcz István és Belénessy Csaba között. Az már az év elején látszott, hogy a háborút vélhetően a médiaszolgáltatási alap nyeri meg, amikor a távirati iroda 2012-es költségvetését a tavalyi 2,5 milliárdról 1,3-ra csökkentették. Az új közmédiarendszer kialakításakor a korábbi négy közszolgálati intézmény -- MTV, Duna TV, Magyar Rádió és MTI -- dolgozóit és vagyonát az MTVA-ba vonták össze.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról