Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Praktikus infobróker-fogások, példák tükrében; MIBE-klub

A klub résztvevői Mikulás Gábor független információs tanácsadó tapasztalatait hallgathatták. Néhány kiragadott részlet a beszélgetésből:
- Az infobróker és a hírszerző közötti egyik jelentős különbség, hogy az előbbi ritkán áll fel íróasztala mellől. Ebből következik, hogy a projekt természete szerint működnek együtt a felek.
- A munka talán leggyakrabban az interneten kezdődik, hogy aztán az interneten elérhető térítéses adatbázisokban, vagy az interneten talált információgazdák telefonszámának felhívásával (vagy emailezéssel) folytatódjon.
- Ha megkapod a feladatot, írd fel nagy piros betűkkel a lap tetejére, hogy mikor beleszerelmetesedsz a témába, tudd, hogy miért fizet ügyfeled és miért nem.
- A telefonálási gyakorlat vízválasztó. Ha bizonytalanok vagyunk, érdemes előre jegyzeteket készíteni, hogy a beszélgetés során az információtulajdonos rezdüléseit figyelve legeredményesebben tudjuk a kérdéseket felvenni, és a válaszokat lejegyezni. Jó, ha ilyen helyzetben táblázatokat használunk.
- A munka közben gyakran szükségessé válik az ügyféllel való konzultáció, figyelve azonban arra, hogy az ügyfél minél kevesebb idejét vegyük el.
- Projektje válogatja, hogy milyen szerződést kötnek a felek. Van, hogy megbízás, van, hogy időleges alkalmazás a megrendelővel való együttműködés, sőt ez is előfordulhat, hogy a felek céget alapítanak az információs tevékenységre.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról