Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Projekt: legyen minden könyvtáros az, ami akar lenni

Pár éve egy nagy banknál dolgoztam, amely megpróbált több újdonságot vinni a céges kultúrába. A csapatommal prototípus-versenyt hirdettünk, s arra biztattunk mindenkit, hogy építsen bármit, amit akar. Azt próbáltuk kideríteni, mi áll leginkább az újítások útjába: az ötletek vagy a tehetség hiánya, és kiderült, hogy egyik sem. A probléma a jogosultságban rejlik. A program lenyűgöző eredményekkel járt. Először is arra biztattunk mindenkit, képzeljék el, ők mit tudnak hozzátenni a csapathoz. A verseny nemcsak arról szólt, hogy építsenek bármit, amit akarnak, hanem hogy mindenki az lehessen, ami lenni akar. Amikor az emberek nem érezték többé, hogy a pozíciójuk beszűkíti őket, szabadon bevetettek mindenféle képességet és tehetséget, hogy megoldják az előttük álló problémákat. Láttunk technológusokat dizájnerként, marketingeseket vezető tervezőként, még pénzügyeseket is, akik vicceket írtak.
Kétszer futott ez a program, mindkétszer több mint 400 ember villantott meglepő képességeket a munkában, és oldott meg évek óta megoldásra váró problémákat. Ők együtt több millió dollárnyi értéket teremtettek, például könnyebben kezelhető telefonos ügyfélszolgálati rendszert terveztek, vagy egyszerűbb alkalmazásokat, vagy egy köszönőlevél-rendszert, amely a munkahelyi kultúra alapeleme lett. Nyolc hét alatt az emberek olyan izmaikat mozgatták meg munka közben, mint korábban soha. Új gyakorlatokat szereztek, új ismeretségeket kötöttek. A végén valaki félrevont, és azt mondta: "Azt kell mondjam, az elmúlt hetekben olyan keményen dolgoztam, mint soha korábban, de egy pillanatra sem éreztem munkának."

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról