Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Punnyadó nyugdíjasok -- hogyan szólíthatók meg?

Meglepően lusták a magyar nyugdíjasok. Egy átlagos magyar nyugdíjas legtöbb idejét az alvás viszi el, ezt a tévézés követi, majd a saját háztartásának az ellátása -- derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) december végén publikált adataiból, amelyeket a Napi.hu írt meg. A 2013. januári adatok szerint hazánkban valamivel több mint 2 millió fő kapott öregségi nyugdíjat, amiből 1,22 millió volt a nő és 773 ezer a férfi, míg 159 871 fő kapott más, életkoron alapuló ellátást -- olvasható a KSH 'Nők és férfiak Magyarországon, 2012' elnevezésű évkönyvében. Eszerint a férfiak átlagosan nagyobb öregségi nyugdíjat kaptak kézhez, egészen pontosan 122 828 forintot, míg a nők kénytelenek voltak beérni 106 451 forinttal.
A hatvan felettiek a legtöbb időt a nap folyamán alvással töltik, mégpedig 534 és 576 perc közötti időtartamot, a statisztika szerint ennyit utoljára 19 éves korunk előtt alszunk. A KSH adatai szerint az idős korosztály férfi tagjai napi 227 percet töltenek a tévé és a számítógép előtt, míg a nőknél ez a szám 180 és 212 perc közé esik. Talán nem meglepő, ha azt mondjuk, hogy ez a korosztály tölti magasan a legtöbb időt a képernyők előtt, a 10-14 évesek például 128 percet, a 15-19 évesek 126 percet, míg a negyvenesek átlagosan 139 percet naponta.
Érdekesség, hogy rádiót már alig hallgatnak a nyugdíjasok, mindössze 4-8 percet naponta, de nem jut sok idő a vallásgyakorlásra, illetve szervezeti tevékenységre (3-5 perc) sem, ahogy tanulásra, önképzésre is maximum egy percet fordítanak naponta.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról