SzavazásMennyiben segíti a könyvtár a leszakadó rétegeket?
KIT hírlevél évfolyamok2024
|
Rab Árpád: Aki nagyon interaktív a neten, annak a tévé nagyon halott tud lenni
Címkék: marketing | közösség mint információforrás (2.0) | internet információforrásként általában | felmérés |
RÁ: ...van Magyarországon egy széles réteg, amely nagyon sokat tévézik, viszont nem internetezik. (...)
A rádió és a tévé passzív médiumok, a netnél viszont már kell csinálnod valamit, be kell jelentkezned, hozzá kell szólnod, írnod kell valamit. A tartalom ebből a szempontból válik el a leginkább, itt látható a legnagyobb megosztottság. Vannak, akik csak tévéznek, mások duplán vagy triplán fogyasztják a tartalmakat, megy otthon a tévé, viszont a számítógépen nézik a kedvenc sorozatukat, és az okostelefonjukat is nyomkodják a buszon, villamoson. Jellemzőbben ők azok, akik több tartalmat fogyasztanak, illetve generálnak. - Ez akkor nem csak a kíváncsiságról, a motivációról szól? RÁ: Nem, mert ez mégiscsak a városi fiatalság sajátja, egyrészt a pénzügyi helyzet miatt, másrészt mert jobban másolják egymást. A digitális kultúrában nagyon jól érvényesül az öngerjesztő folyamat: üzensz, te is kapsz üzenetet, látod, milyen sorozatok mennek, meg tudod beszélni azok alakulását a kortársaiddal. Aki nagyon benne van ebben az adok-kapokban, annak a tévé nagyon halott tud lenni. |
FeliratkozásA heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását. A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel. KIT - hírcsokrok
Néhány tematikus gyűjtemény a lapból
HírlevélrőlA hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest). A KIT tulajdonosa: GM Info Consulting Kft. |
impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról |