Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Rákóczifalva, Szajol - gondok és lehetőségek

Rákóczifalván akad bőven olvasnivaló a könyvtárban, és programot is gyakran szerveznek, de mint Császiné Csáti Réka, a Varsány Közösségi Ház és Könyvtár link vezetője kifejtette, a megyei könyvtárral nem tudnak és nem is akarnak konkurálni.
Sokan itt is, ott is tagok, az olvasni szeretők pedig szívesen jönnek a helyi intézménybe. Folyamatosan bővítik a könyvállományt, az olvasók igényéhez igazodva.
A Szajoli Közösségi Ház és Könyvtár link vezetője, Czékmási Csilla arról számolt be, hogy évről évre csökken az olvasók száma, bár ez máshol is tapasztalható, és nem valószínű, hogy a megyeközpont közelsége lenne az oka.
- Ha nincs meg nálunk egy könyv, hozzájuthatnak itt is könyvtárközi kölcsönzéssel, ez egy jó szolgáltatás ? hangoztatta Czékmási Csilla.
- Zömében az ötven éven felüliek kölcsönöznek, a 25?50 éves korosztály kevésbé aktív. A középiskolások inkább az iskolai könyvtárban keresik, amire szükségük van, a családosok idejét pedig a munka mellett a gyerekek, a háztartás teendői veszik el az olvasástól.
A besenyszögiek közül is sokan tagok a helyi mellett a szolnoki könyvtárban is, bár a településen jó a szolgáltatás és sok a program.
Danyi Gyuláné, a Wesniczky Antal Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetője azonban úgy véli, az olvasói létszám csökkenése sokkal inkább annak tudható be, hogy a fiatalok sokkal szívesebben olvasgatnak a neten, amit okostelefonnal bárhol megtehetnek, és könyvtárba inkább csak akkor mennek, ha valami olyan iskolai feladatot kapnak.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról