Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ráncfelvarrás és az amerikai könyvtárak új útjai (olvasóink szavazatára)

Ha könyvtár és jövő, akkor a harmadik asszociáció szokott lenni leggyakrabban: fizikai könyvekkel? Az Austin Központi Könyvtár egy kávézó nyílt nyílt lodzsájára települt ki.
A Washingtoni DC-beli Martin Luther King Jr. Memorial Libraryban (pl. illusztráció) például nyitott digitális közteret (Digital Commons) hoztak létre sok asztali számítógéppel, hordozható elektronikus eszközök, és egy 3D-s nyomtatóval. A könyvtár a kreativitás helye is, ezért a számítógépeket olyan szoftverekkel látják el, melyeket sokan nem tudnának maguk megvásárolni, ezért gyakori a sor a masinák előtt. Ezért van az is, hogy magas ára ellenére egyre több 3D-s nyomtató található az amerikai közkönyvtárakban.
Ginnie Cooper, az említett washingtoni könyvtár igazgatója: okosan kell terjeszkednie a könyvtárnak.
'Tudok írókról, akik könyvtárban alkottak, üzletemberekről, akik könyvtárban indították vállalkozásukat. Ahhoz, hogy a közösség gazdasági előbbre jutását és kreativitását is szolgáljuk, máshogyan kell gondolkodnunk.' A könyvtár nem(csak) a passzív befogadás, hanem az alkotás helye is.' (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról