Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Reális elvárás-e a Magyar Könyvtárosok Egyesületének megújulása?

Az, hogy eddig nem újult meg az egyesület, saját felelősségem is, hiszen nyolc éven keresztül részt vettem a vezetésben. Az elnökségben talán túl gyakran hajlottam kompromisszumra a határozott kiállás helyett - mondja Horváth Sándor Domonkos, amikor a KIT az MKE lehetséges jövője felől érdeklődött. Jó pár éve elnökjelölt is volt, de az utolsó pillanatban visszalépett, főként akkori egészségi állapota miatt, de saját tevékenységének kritikai reakciója is benne volt a döntésében. A jövőben biztosan nem indul: "Jöjjenek a fiatalok!."
Olyan vezetők kellenének az egyesületbe, akiknek az energiáját nem vonja el saját intézményük irányítása.

A feladat nagy. Eddig nem sikerült megújítani, tudástermelővé és -megosztóvá tenni még a vándorgyűlést sem, pedig az teljesen saját hatáskör, nem igazán okolhatók külső tényezők.

Gond, hogy a szavazásra jogosultak, nem valamiféle szakmai programra, hanem az ismertség alapján voksolnak a jelöltekre. Akik azonban elfoglaltak, leterheltek, néhányan közülük megszokták a kompromisszumos megoldásokat. Jó lenne, ha bővebb lehetősége lenne a fiatal szakembereknek az ismertté válásra, így a bekerülésre. - Horváth Sándor Domonkos tehát nem optimista a szervezet megújulását illetően. Némi remény - mondja a KIT-nek -, hogy az idősebbek apránként visszavonulnak. De az is igaz, hogy a tehetetlenségi erő továbbviszi a rendszert. Megegyezéspárti vagyok, azonban sem az olvasás helyzetét, sem a könyvtárosok, könyvtárak kilátásait nem látom olyannak, ami radikális szemléletváltás, stratégiaváltás nélkül pozitív jövőképre számíthatna.

Hírforrás: Horváth Sándor Domonkos
2023. január 25.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=realis_elvaras-e_a_magyar_konyvtarosok_egyesuletenek_megujulasa
Régebbi hírforrás(ok): Megkérdeztük: Az MKE új vezetőinek legfontosabb képessége a ... legyen link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról