Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Reggel bekopognak azok a pornósok, akiket rendszeresen néz a gyerekünk (közszolgálati tájékoztatás)

Képzeljük el, hogy egy reggel bekopognak azok a pornósok, akiket rendszeresen néz a gyerekünk.
Twitteren a poszt írásának pillanatáig 8 millióan látták ezt az új-zélandi társadalmi célú hirdetést, amiben egy meztelen férfi és nő bekopogtat egy anyukához, mondván, a fia őket szokta nézni, de ők nem szoktak olyan dolgokról beszélgetni, hogy beleegyezés, meg nem is így viselkednek a való életben, de ezt a kis klambó nem biztos, hogy tudja. (Youtube-on egyébként 1 millióan sem látták még a június elején feltöltött videót, de ez mit sem von le az értékéből.)
A videóban a Sue és Derek nevű meztelen, de végig mosolygó figurák arról tájékoztatják az anyukát, hogy a fiú őket szokta nézni a laptopon, a telefonon, a tableten, sőt még a kivetítőn is. A srác a videó végén meglátja az ajtóban álló figurákat, és kiesik a reggeli is a kezéből. Ekkor az anyuka gondolkodik egyet, és elhatározza, hogy megbeszéli fiával, hogy mi a különbség a valóság és az online látott realitás között.
A videó csak egy az új-zélandi társadalmi célú kampánysorozatból, ami többek között a cyberbullying témájával is foglalkozik. A videók lényege az, hogy nagyon fontos a szülők szerepe abban, hogy ezeket a dolgokat és hatásukat átbeszéljék a gyerekekkel, még akkor is, ha nincsenek minden tudás és megoldás birtokában. A videókat az új-zélandi Motion Sickness nevű reklámügynökség készítette.

Régebbi hírforrás(ok): Pompás gyerekkönyv az állatok szex..., akarom mondani: szerelmi életéről link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról