Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Remélik, hogy melegedőhely lehet a szentendrei közkönyvtár

A tavalyi árhoz képest 26-szor többet kellene fizetnie a gázért Szentendre önkormányzatának. A polgármester szerint az állam abszurd árakat állapít meg, és ezt minden önkormányzat megszenvedi. A városi gázbeszerzés érinti a bölcsődéket, az óvodákat, a szociális intézményeket, a könyvtárat, a Ferenczy Múzeumot és az önkormányzati épületeket. A városvezető úgy látja: még nincs baj, de ha marad az irreálisan magas ár, veszélybe kerülhet az intézmények működése. Az ATV Híradójának riportja.

"A legfontosabb az, hogy a gázt az igyekszünk nem elindítani" - ezt már a könyvtár igazgatója mondta Híradónknak. A könyvtárban klímával fűtenek majd, ám emellett is hoztak rendkívüli intézkedéseket. "Nagyjából az egyharmadát fűtjük az épületnek, kollégáknak egy részét távmunkával szeretnék foglalkoztatni, egy másik részét pedig itt, a könyvtári terekben fogjuk elhelyezni. Tehát össze fogjuk magunkat húzni kicsire" - fogalmazott Tóth Máté.
Stábunk megtudta, hogy volt olyan szentendrei lakos, aki a fűtési szezon kezdetekor azért ment a könyvtárba, mert otthon még nem szeretett volna befűteni, azt viszont tudta, hogy ott meleg van. A könyvtár vezetése arra számít, hogy ez a módszer a téli hónapokban rendszeressé válhat, ezért is szeretnének kitartani.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról