Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Részvételi költségvetés - szavazásra buzdít New York Közkönyvtára

Az elmúlt hetekben New York több közkönyvtára a könyvtári költségvetések csökkentése elleni tiltakozásra szólította fel használóit (ld.: Meglopva érzem magamat, hogy csökkentik a könyvtári költségvetést - mondják fiatalok link )

Talán ezért is fontos, hogy a város által kezdeményezett részvételi költségvetési szavazáson a használók a könyvtárak mellett tegyék le voksukat. A NYPL-kampányt kis videóval is támogatják, pl. az X-en (korábban: Twitter), honlapjuk landing page-jén (ahová a témában a kampányüzenetekről át lehet kattintani) pedig útbaigazítást adnak: Mi a részvételi költségvetés? illetve Hogyan lehet szavazni.

Közösségi költségvetés magyar könyvtár kedvezményezettként egyelőre nem ismert (ha mégis tudsz ilyet, írd meg a KIT-nek!); a FSZEK ugyanakkor segített link a fővárosi részvételi költségvetés koordinálásában. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Meglopva érzem magamat, hogy csökkentik a könyvtári költségvetést - mondják fiatalok link Így vonjuk be az embereket a közpolitikába: részvételiségi tapasztalatok Magyarországon link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról