Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Sebességnövelés az információs sztrádán és esélyteremtés

Grebot Ágnes (ADBS, Franciaország) tapasztalata az MKE-konferenciáról: Különösen érdekes volt számomra a két panelbeszélgetés. A hazai könyvtárak vezetőivel folytatott beszélgetésből a magyar könyvtárak jelenlegi helyzetét és jövőképüket ismerhettem meg. Megnyugtatott, hogy a jövőképben a stratégiai (könyvtárépítés, tartalombővítés, digitalizálás stb.) irányelvek mellett helyet kapott az 'európai dimenzió', a könyvtárak közötti partnerkapcsolat és az önfejlesztés gondolata. Sajnáltam, hogy a beszélgetés a téma legizgalmasabb részénél fejeződött be, azaz a könyvtárosok jelenlegi helyzete és jövőképe homályban maradt számomra. A nemzetközi szervezeteket bemutató panelbeszélgetés nagyon jól érzékeltette a különböző európai országok könyvtári kultúráját és annak többé-kevésbé rugalmasabb viszonyát az információs társadalomhoz. Megtisztelő volt, hogy az MKE 70 éves ünnepi konferenciáján az ADBS Certification csoport CERTIDoc projektjét poszter formájában képviselhettem. A projekt véleményem szerint jól illeszkedett a konferencián megfogalmazódott gondolatokhoz, hiszen esélyt teremt az egyénnek, oktatónak, könyvtárnak, vállalkozónak, hogy kompetenciáit európai dimenzióban és európai szinten érvényesíthesse. - F: nov. 28.

Régebbi hírforrás(ok): Grebot Ágnes
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról