Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Second Life (Második Élet): hódít az új webőrület

'Keress igazi pénzt egy virtuális világban! Igen, igazi pénzt!' -- áll a Second Life oldalon a piactér bemutatójának első sorában. Philip Rosedale, a Second Life link atyja viszont tagadja, hogy ő pénzzel mérné a sikert. A virtuális második élet kétarcúságán a való világban élénken vitatkoznak, de azon nem, hogy itt valami különös dolog történik. A Second Life olyan virtuális világ, amit felhasználóik építenek az e digitális világhoz fejlesztett számítógépes eszközökkel, szoftverekkel. Ez új generációja az olyan közösségi oldalaknak, mint az iWiW vagy a MySpace, azaz -- a sokat emlegetett Web 2.0 után szabadon -- a Web3.0 első megjelenési formájának is nevezhetnénk. - F: febr. 21.
-- S vajon lehet-e a Second Live-ban a fizikai könyvtárak használatára irányítani a figyelmet? (MG)

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról