Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

* * * Könyvtári segítség a kutatói kapcsolatépítésben -- Mendeley videótutorialok * * *

A Mendeley és az Elsevier együtt kínálnak megoldásokat a kutatók számára az egész tudományos munkafolyamatra: a tartalom-visszakeresés és hozzáférés, a tudásmenedzsment és együttműködés, közzététel és terjesztés. A Mendeley olyan platformokon átnyúló alkalmazás (Windows, Mac, Linux, iPhone), amely segít a kutatók jegyzeteinek és tudományos publikációgyűjteményüknek kezelésében. A kutatók közös projekteket, együttműködő csapatokat és vitaköröket is létrehozhatnak, és megoszthatják adataikat a Mendeley internetes platformján. A Mendeley-használók kutatásidokumentum-gyűjteményeit névtelenül egyesíti a webes platform, ami egy közös munkára alkalmas kutatási adatbázis, melyet egyedülálló közösségi információs háló fed be: minden kutatási dokumentumhoz az abban érdekelt közösség szociodemográfiai információja kapcsolódik. Ezeket az adatokat a Mendeley API (alkalmazásprogramozási felület) teszi nyilvánossá, amelyre a kutatócsoport alkalmazásokat építhet.
-- A szakkönyvtár aktív ösztönzője is lehet az eszköz tudatos használatának, hozzájárulva a kutatók tudományos karrierjének építéséhez. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Bibliográfiai adatbázisból ágazati irányító-tanácsadó alkalmazás link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról