Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Sikerlista a Hargita Megyei Könyvtárban

A Hargita Megyei Könyvtárban például a legkeresettebb könyvek listájának élén olyan kötetek találhatók, mint a Városkép és ami hozzá tartozik? (Nagy András tollából), a Magyar Katolikus Lexikon, a Magyar Kódex vagy Csíkszereda és Csíksomlyó képes története. Az első regény az ötödik helyre szorult, az pedig Liviu Rebreanu műve, a Ion. A Ion egy érdekes és olvasásra érdemes könyv, de sajnos a negyedik helyet feltehetően nem ezzel érdemelte ki a Hargita Megyei Könyvtár kölcsönző-részlegén. A Ion a középiskolások számára kötelező olvasmány, s gondolom, ha megvizsgálnánk, kiderülne, hogy a könyvet közel 80%-ban diákok kölcsönözték. Muszájból. A következő regény a Megyei Könyvtár ?sikerlistáján? a 20. azaz huszadik helyen található -- meg fogtok lepődni: ez is kötelező háziolvasmány. Követelőzik a kérdés: már csak enciklópédiákért, a Székelyföld leírásáért és Csíkszereda lebontott utcáinak névjegyzékéért járunk könyvtárba? Ha megnézzük a legolvasottabb szerzőket, úgy kicsit más képet kapunk. A legolvasottabb szerzők listáját Danielle Steel vezeti, 800-nál is többször kölcsönözték a regényeit.
Az olvasási (kölcsönzési) szokások hasonlóak a Kovászna Megyei Könyvtár és a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár esetében is. A legnépszerűbb szerzők nevei azonosak, ha a kölcsönzött könyvek száma alapján sorba rakjuk, csak kevés változás észlelhető a helyezéseket illetően. Így az említett könyvtárak esetében is népszerűek Müller Péter, Wass Albert, Nyirő József, Rejtő Jenő, Paulo Coelho, Danielle Steel, Móricz Zsidmond, Jókai Mór, Evelyn Marsh, Agatha Christie, Benedek Elek, Dan Brown, J. K. Rowling és Lőrincz László könyvei.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról