Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Skandináv könyvtárak nem lehetünk, de eltanulhatjuk tőlük használóink szolgálatát (Pléh Csaba)

A Könyvfesztivál szakmai rendezvényei mellett rám a legnagyobb benyomást Pléh Csaba keltette könyvtári szempontból. Az emberi viselkedést a különféle főemlősökével összevetve tárgyaló, illetve az ennek szabályozását részben végző hormonális rendszerről holland szerzők által írt kötetek ismertetésének végén szóba került, hogy
mit tehetünk mi itthon az együttműködés kultúrájának fejlesztésére, főleg a közoktatás területén?

Az előadó kifejtette: az északi országok olvasáskultúrát, oktatási kultúrát, társadalmi együttélést segítő protestáns etikai alapú több százéves modelljét nem tudjuk lemásolni sem mi, sem a déli katolikus más kulturális értékrendszerhez kötődő országok. Amit azonban tanulhatunk tőlük, hogy miképpen formálják a közkönyvtárakat népszerű közösségi terekké, ahol a fiatalok is kulturált körülmények között ismerkedni tudnak egymással, s a helyi lakosok rengeteg információs szolgáltatáshoz jutnak hozzá, s szabadon eszmét cserélhetnek egymással, úgy hogy bármiféle kereskedelmi, fogyasztói nyomás hárulna rájuk.

Ha továbbgondolom... Partnereink lennének a fentiekhez, több is, mint elsőre gondolnánk. Ha hozzá tudjuk tenni az együttműködési készséget és céljaink megfogalmazását, azaz hogy vonzó helyi közösségi terek legyenek a közkönyvtárak. Ahová szívesen járnak az emberek, beszélgetni, udvarolni, informálódni, közösségi életet élni, mindjárt nehezebben lehetne bezárni intézményeket ha nagyobb a helyi támogatottság.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról