Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Skóciában játszódó boszorkányos mesét írt a népmese napjára

Nyíregyháza - Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy maroknyi ember, a Magyar Olvasástársaság, akik 2005 tavaszán megszólították mindazokat, akiknek fontos a népmesék fennmaradása és a mesékben élő bölcsesség továbbhagyományozása. Azt kérték, legyen a népmese napja szeptember 30-a - ezzel Benedek Elek előtt akartak tisztelegni, aki ezen a napon született.
A kezdeményezéshez az idén is csatlakozott a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, sőt meseírásra kérték a megyeszékhelyen élőket. A pályázatra tíz alkotás érkezett, a beküldők között általános és középiskolás diákokat és felnőtteket egyaránt találunk. Volt olyan mese, amelyet az élet szült, de olyan is, amely betűdementorok varázslatos világba repíti az olvasóját.
Nyíregyháza mesekönyvében tíz történet olvasható, köztük Máté Dalmáé is. A Zrínyi Ilona Gimnázium diákja azt mondja, zenehallgatás közben nagyon sok történet jár a fejében, de ez az első, amit papírra vetett és ami nyomtatásban is napvilágot látott. Skóciában játszódó meséje egy kislányról szól, aki boszorkánycsaládból származik, és akit élete fontos vizsgájára egy elvarázsolt macska készít fel.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról