Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Soha nem volt ilyen fontos a könyvtár - minden használó elsősorban online használó (olvasóink szavazatára)

Az Arizonai Állami Egyetem a következő években több mint 100 millió dollárt fog költeni a könyvtárai felújítására és újragondolására. Két évre bezár a Hayden Könyvtár felújítás miatt, de eközben folyamatosan dolgozik a források kiterjesztésén és a szolgáltatások elérhetőségén. Nagyjából 26 ezer online hallgató számára, valamint azoknak, akik legalább egy online kurzust felvettek az egyetemen. Az igazgató, Michael M. Crow így nyilatkozott egy interjúban: "A könyvtárak még soha nem voltak ilyen fontosak. Az oktatási vállalkozásunk szerkezetének a logikájában teljesen központi helyet foglal el - középpontjában annak a gondolatnak, hogy azaz eszköz, amely a hallgatóinkat összekapcsolja bárhol is vannak." Az arizonai egyetemhez hasonlóan sok más intézmény is átgondolja a könyvtárak működését, látva az elektronikus források használatának növekedését. Továbbá a kávézók, a multimédia oktatótermek, a barkácsműhelyek és más tanítási, tanulási, kutatási terek keresettségét.
Az átszervezést ebben az esetben James J. O'Donnell klasszikafilológus vezeti, akinek legfőbb problémája, hogy mit kezdjen a 4,5 millió adathordozóval a gyűjteményben. "Itt az ideje felismernünk, hogy minden egyes felhasználónk elsődlegesen a gyűjteményünk online használója" - mondta. Tervei szerint csak egy nagyon szűk válogatás lesz található belőlük a fő emeleten, hogy a látogatók ahhoz férjenek könnyedén, amire szükségük van. Addig is a weboldal szerint link a könyvek az Amazon Prime szolgáltatáshoz hasonlóan lesznek majd kölcsönözhetőek a könyvtárból. Tervezik, hogy egy napra csökkenti a szállítási időt, és a jövően kipróbálják a drónos kiszállítás lehetőségét is. A felújított Hayden Könyvtár épületének tervezett nyitása 2019-ben lesz. (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról