Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Sok a tartósan betöltetlen állás

A cégek több mint tíz százaléka már hosszabb ideje képtelen bizonyos munkakörökbe alkalmazottat szerezni - ez derül ki az Állami Foglalkoztatási Szolgálat felméréséből. A jelentést a munkaügyi központok és kirendeltségek szakemberei állították össze, miután 4603 cég vezetőivel készítettek interjút - számolt be a Népszabadság. Az anyagból kiderül: 2002 szeptembere és 2003 márciusa között 1,9 százalékkal csökkent a foglalkoztatottak száma, a legnagyobb arányú létszámcsökkenést - hasonlóan az egy évvel korábban tapasztaltakhoz - a szezonális hatások által leginkább érintett mezőgazdaságban és az építőiparban regisztrálták. A kiemelt nemzetgazdasági ágak mindegyikében megfigyelhető a fizikai munkára felvettek számának csökkenése, kismértékben ugyan, de növekedett ugyanakkor a szellemi munkakört betöltők iránti kereslet az építőiparban, a kereskedelemben és a szállítás, raktározás területén. Továbbra is a feldolgozóiparban a legmagasabb a régóta munkaerőhiánnyal küzdő gazdálkodó szervezetek aránya, a textiliparban meghaladja a 21 százalékot. Megállapítható az is, hogy a munkaerőpiacon jelen lévő munkaerő-kereslet ellenére nehezen tudnak elhelyezkedni az iskolából kikerülő fiatalok.

Hírforrás: 2003.07.15., link
2003. július 16.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=sok_a_tartosan_betoltetlen_allas
Régebbi hírforrás(ok): 2003.07.15., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról