Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Sörkönyvtár - a kocsma, ahova tanulni jársz

Szerkesztőségünk egyik fele nemrég Vilniusban járt, ahol helyi lelkes sörfogyasztók hívták fel figyelmét a világ valószínűleg egyetlen sörkönyvtárára; ahol a "tudásszomj" valódi értelmet nyer. De mitől tud ez többet, mint egy mezei kocsma?
Az Alaus Biblioteka 300 különféle sört kínál a világ számos tájáról és típusából. A két fő kategórián (lager és ale) belül néhány típus a teljesség igénye nélkül: pilsner, európai lager, bock, pale ale, stout & porter, búza ale. Ettől még önmagában kevésbé lenne különleges a hely, ám van néhány dolog, ami túlmutat az egyszerű sörözésen:
1.Saját sörlexikon. Ez a könyv az ott kapható összes italnak szentel néhány oldalt és az alapvető információkon túl különböző érdekességeket és illusztrációkat is megjelentet.
2. Olvasókártya. A könyvtárak elengedhetetlen kelléke. Az első alkalommal kiállítanak neked egyet és minden elfogyasztott sör után kapsz egy pecsétet a megfelelő helyre, majd távozáskor leadod.
3. Egyéb könyvek. A sör és az olvasás kapcsolatának hagyományait ismerhetjük a kevésbé forgalmas angol pubok világából, itthon is több bárban találkozhatunk olyan elszeparált helyiséggel, amit körülvesznek az évtizedes lexikonok, regények, kötetek; nincs ez másképp az Alaus Biblioteka esetében sem.
Szerintünk az ilyen típusú helyek sokat hozzá tudnak adni a sörfogyasztás élményéhez. Ti mit gondoltok, ez az igazi sörkultúra vagy csak felesleges flancolás? (2016-os anyag)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról