Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szakkönyvtárak és információszolgáltatási életciklusuk 2. (olvasóink szavazatára)

Az előző részben link megismertük, hogy mit jelent az információszolgáltatás életciklusa. Mi számít kevésbé manapság, mint korábban. Mi az, ami most számít. Ez a rész a változás fontosságát mutatja be.
- Szolgáltatások: mindenhol mindenkinek. Az életciklusoknak is megvan az eleje, a közepe és a vége. Sokan szeretnék, ha a szolgáltatásuk állandó maradna, de hosszútávon csak a változás fenntartható. A szakkönyvtárak sem teret ajánlanak, hanem szakértelmet a kutatásban. A változás iránti elkötelezettség új szolgáltatási modelleket képes indítani. Ez pedig kitágítja az életciklust, a formák megújítása miatt.
- Megújulás. A tér nélküli könyvtárak jobban be tudják illeszteni magukat bárhová a szervezetben. Az online lét zajosabb mint bármikor. De a könyvtárak üzenete egyszerű: nálunk megvannak a válaszok és segítünk megtalálni. Ezzel lehet változtatni a pisszegős sztereotípián is. Az online és távoli munkavégzés formái még újak. A jövőben még ezek is alakulnak. De az látszik, hogy a felhasználók még mindig igénylik az információkeresésben és kiértékelésben a segítséget. Az eszköz változott, de a szükséglet nem. A szakkönyvtárak gyors reakciója mutatja, hogy képesek változtatni. Ez előre mutató a jövőre nézve. (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról