Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szakmai nyilvánosság -- civil kontra intézményes?

Érdekes látni, hogy
- azok a fórumok, ahol a tagok horizontális, interaktív kommunikációja lehetséges (levelezőlista, Facebook-csoport stb.) attól döntően tartózkodnak az egyirányú, vertikális, ha tetszik: megmondó kommunikáció hívei (praktikusan: intézetek, szervezetek, egyesületek képviselői). Még érdekesebb, hogy korábban interaktív emberek ilyen szervezetbe kerülve jellemzően elhallgatnak.
- az említett csoport képviselői gyakran -- a civil kezdeményezéshez képest nagy késéssel -- igyekeznek megteremteni a saját maguk által kontrollált elektronikus fórumokat, amelyek ugyanakkor jellemzően megdöglenek. Lehetséges okok:
1. a kellő mennyiségű és minőségű tartalom hiánya (célcsoportot érdeklő tartalom ugyan lenne, de a szervezet politikája meggátolja azok közreadását), ezért általában megmaradnak a nem sok érdeklődést kiváltó, a szervezet sikerességét mutató hírek közlésénél
2. az interaktivitás hiánya -- gyakran: kétoldalú öncenzúra -- miatt. Az is előfordul, hogy a szervezet letiltja az elektronikus fórumon a kommentálás lehetőségét, vagy eltünteti a nem tetsző szakmai tartalmakat.

Hírforrás: Mikulás Gábor
2015. április 04.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=szakmai_nyilvanossag
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról