Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Számítógéphasználat, pénzkezelés, munkakeresés - lazán tájékoztatnak

A bejárathoz közel található az a polc, amely
- a felnőtt használók számára talán a legfontosabb kérdésekről informál: hatékony számítógéphasználatról, pénzkezelésről, munka(keresés) lehetőségeiről
- görgőkön áll, így egy pillanat alatt átrendezhető a tér
- nincs végigtömve könyvekkel, ezzel pedig eleganciát és könnyedséget sugároz a laza, szellős látványával, amikor egy-egy display-re állított könyv a borítóját mutatja, nem gerincét.
Mindez a Hannoveri Városi Könyvtárban link (a vasútállomás melletti fiókkönyvtárban) látható, de akár más német könyvtárban is lehetnek hasonló bemutatóhelyek. A fotókat ld.: link .

A KIT az utóbbi években többször szólt a használók pénzügyi tudatosságának vagy más praktikus ismereteinek könyvtárak általi fejlesztéséről. Vö. pl. Oefenen.nl (melyről konferenciát is szervezett): link . Ez a szolgáltatás hatékony: egyszerre nagy (robusztus, méretgazdaságos) és kicsi (rugalmas, helyi igényeket ismerő), ugyanis egy országos könyvtári intézmény (például a nemzeti könyvtár) nyújtja ez előbbit, és a vele kölcsönös érdekeken alapulva együttműködő helyi közkönyvtárak pedig az utóbbit. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról