Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Színekkel jelölt könyvek -- helyet és időt takarít meg

Összesorolt könyvek -- helyet és időt spórol, nő az áttekinthetőség. Három különböző színű ragasztócsíkot fedezhetünk fel a Halis István Városi Könyvtár szabadpolcos könyvállományán. A sárga a segédkönyvtárat jelöli, tehát ezen dokumentumokat helyben használhatják az olvasók. Korábban nem férhettek közvetlenül ezekhez a könyvekhez a felhasználók, így akár olvasás nélkül is elavulhattak és végül leselejtezhették őket, most viszont mindenkinek szem előtt lehetnek, egy-egy éjszakára ki is kölcsönözhetik őket, meg másolatot és kérhetnek belőlük. A zöld jelzet a korlátozott idejű kölcsönzésre -- két hét -- vonatkozik, de ez nem bizonyult még hasznosnak, mert nem kölcsönzik ki ezeket a munkákat gyakrabban, mint a harmadik csoportba tartozókat. Az állomány további részét bárki kölcsönözheti normál időtartamra -- 4 hétre. A három színnek köszönhetően nem kell külön helyen tárolni az azonos raktári jelzetű munkákat, az olvasó rögtön látja kedves témájának összes náluk meglevő dokumentumát.
Fotó: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról