Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesülete - téma, téma, téma

Szeptember utolsó hetében háromnapos rendezvénnyel ünnepelte megalakulásának huszadik évfordulóját a Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesülete a felvidéki magyar könyvtárosok, valamint az anyaországi szakemberek és kollégák érsekújvári találkozóján. ...
- Fodor Péter a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárat mutatta be. A főigazgató röviden ismertette a több mint száz éves múltra visszatekintő intézmény változásait, középpontba helyezve az utolsó évtizedek átalakulását.
- Ramháb Mária az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnökeként a szervezet és a könyvtárosok kapcsolatát ecsetelte, mint mondta, szakmai szolgáltatást nyújtanak az intézményeknek.
- Hangodi Ágnes a határon túli magyar könyvtárosok hiánypótló képzéséről tartott előadást. Mint megjegyezte, folyamatosan bővül a Kárpát-medencei továbbképzésbe bekapcsolódó könyvtárosok és bázishelyek száma. Az utóbbi években Somorja, Léva, Ipolyság, Kassa, Párkány és Komárom adott otthont a magyar előadókat felvonultató képzéseknek.
- Redl Károly szólt az Országgyűlési Könyvtár által 2011-ben életre hívott pályázatról, Könyvtár, ami összeköt című, Kárpát-medencei fiataloknak szóló ösztöndíjat ismertetve. A budapesti neves intézmény minden évben tíz fiatal könyvtárost fogad. Az ösztöndíjasok túlnyomó többsége külhoni magyar szakember. (...)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról