Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesülete - téma, téma, téma

Szeptember utolsó hetében háromnapos rendezvénnyel ünnepelte megalakulásának huszadik évfordulóját a Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesülete a felvidéki magyar könyvtárosok, valamint az anyaországi szakemberek és kollégák érsekújvári találkozóján. ...
- Fodor Péter a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárat mutatta be. A főigazgató röviden ismertette a több mint száz éves múltra visszatekintő intézmény változásait, középpontba helyezve az utolsó évtizedek átalakulását.
- Ramháb Mária az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnökeként a szervezet és a könyvtárosok kapcsolatát ecsetelte, mint mondta, szakmai szolgáltatást nyújtanak az intézményeknek.
- Hangodi Ágnes a határon túli magyar könyvtárosok hiánypótló képzéséről tartott előadást. Mint megjegyezte, folyamatosan bővül a Kárpát-medencei továbbképzésbe bekapcsolódó könyvtárosok és bázishelyek száma. Az utóbbi években Somorja, Léva, Ipolyság, Kassa, Párkány és Komárom adott otthont a magyar előadókat felvonultató képzéseknek.
- Redl Károly szólt az Országgyűlési Könyvtár által 2011-ben életre hívott pályázatról, Könyvtár, ami összeköt című, Kárpát-medencei fiataloknak szóló ösztöndíjat ismertetve. A budapesti neves intézmény minden évben tíz fiatal könyvtárost fogad. Az ösztöndíjasok túlnyomó többsége külhoni magyar szakember. (...)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról