Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Szociális könyvtári szolgáltatás - tájékoztató anyag

A Soziale Bibliotheksdienste (Szociális könyvtári szolgáltatások) színes leporelló link hívja fel a figyelmet és ad tájékoztatást a különböző szolgáltatásokról a Müncheni Városi Könyvtárban (mely Németország legnagyobb önkormányzati könyvtára). (Képek a szóróanyagról: link Kitűnik, hogy az idősekről, a betegekről és szociálisan rászorultakról sem feledkeznek meg. Szívélyes üdvözlet hívja fel a figyelmet a könyvtár szociális szolgáltatásaira.
A beteget, fogyatékossággal élőket, életkortól függetlenül hívja, 7 kórházi egységgel, 5 bibliobusszal - melyet persze egészségesek is használhatnak. Kínálatuk: 50 ezer dokumentum, magazinok, CD és DVD, idegen nyelvű irodalom, hangoskönyvek, nagybetűs könyvek, olvasási segédeszközök, a kórházban orvosi szak- és ismeretterjesztő kiadványok - a városi könyvtár többi állománya mellett.
A célcsoport: München egész területén élők; betegek, fogyatékkal élők, kórházi dolgozók - számukra e szolgáltatás ingyenes.
A mobil könyvtári szolgáltatásnak telefonon is feladható a rendelés, heti szállításra. A beiratkozáshoz személyi igazolván vagy útlevél szükséges.
A szóróanyag ezek mellett leírja a kölcsönzési határidőket és a hét kórházi könyvtár adatait (cím, telefon, nyitva tartás) - a mobilkönyvtár és kórházi könyvtárak elérési adatai mellett. (ref.: Gál Erzsébet)

Régebbi hírforrás(ok): Könyvtár, menekültek számára link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról