Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Szómágia a könyvtárszakmai rendezvényszervezésben

A bibliai teremtéstörténetben olvashatjuk, hogy az Isten saját szavával teremtett: Legyen világosság - pl. - És lett. Ez azóta másnak nem sikerült. A mondva csinálásnak maximum olyan eredménye volt, hogy az érdekeltek azt vélték a valóságról, hogy az az, amit mondanak róla. (A valóság és a vágyott helyzet összekeverése neurózisok melegágya - nem csak egyéni szinten.) A szociológia és a menedzsment is megkülönböztet valós és kívánt állapotot. A vándorgyűlések címeit példaként véve: Középpontban az állampolgár (2006. Kecskemét), Partnerek vagyunk (2007., Szeged), A könyvtárak örök reneszánsza (2008., Szombathely), Kultúrák találkozása (2010., Baja), Tanulás, tudás, műveltség - könyvtárosok a jövő szolgálatában (2011., Pécs), Stabilitás, innováció, inspiráció (2012., Győr), A minőség dinamikája: a fejlődő könyvtár (2015., Szolnok), Kapcsolat, könyvtár, együttműködés (2016., Veszprém), Könyvtárosok a társadalom szolgálatában (2017., Miskolc).
Eltűnődhet az ember, hogy ha valóban partnerek vagyunk, ha valóban reneszánsza van a könyvtárnak, tényleg együttműködik a könyvtár stb., akkor miért használnak bennünket ilyen kevesen? Miért nem vagyunk kihagyhatatlanok használóink számára? Hiszen találkoznak a kultúrák, minőségi a könyvtár stb.
A címeket ezért feltehetően buzdításként értelmezhetjük: legyen ilyen a könyvtár! Ha azonban többet szeretnénk szómágiánál, akkor szükség van a felvetett kiváló témák
- megértésére
- kidolgozására jóval a rendezvény előtt kezdve
- begyakorlására
- az eredmények független mérésére
- csiszolásra,
hogy elmondhassuk: a partnerség, a reneszánszunk, jövőszolgálatunk nem óhajtás, nem magyar narancs, amiről te is és én is tudom, hogy átverés - hanem tény. (MG)

Hírforrás: KIT-információ
2018. december 04.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=szomagia_a_konyvtarszakmai_rendezvenyszervezesben
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról