Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Tájékoztatás az internetről brit szülőknek

Az internetről, és az ott folyó illegális fájlcserélésről a szülők többségének fogalma nincs - azt sem értik hogy lehet zenét letölteni a világhálóról - derült ki egy brit felmérésből. Felvilágosító kampányt hirdetett szülők számára a Childnet elnevezésű nagy-britanniai székhelyű, online gyermekjóléti program, arra szólítva fel a felnőtt korosztályt, hogy próbálják folyamatosan ellenőrizni, gyermekük milyen fájlokat tölt le az internetről, és milyen - elsősorban illegálisan letöltött - fájlokat cserélget társaival. Az 'Ifjúság, zene és az internet - útmutató a fájlok letöltéséről és cseréjéről' elnevezésű röpiratot 19 országban, nyolc nyelven kívánják terjeszteni, elsősorban zeneműboltokban, könyvtárakban és középületekben. - F: jún. 13.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról