Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Találd meg erősségeidet! - Csak olvassuk, vagy tesszük is?

Az önsegítő irodalommal egyszerűen nem lehet versenyezni. Legalábbis erről tanúskodik az Amazon legjobban fogyó könyveinek top 10-es listája, amelyre egyetlen könyv tudott minden alkalommal felkerülni az elmúlt tíz év folyamán. Ez pedig nem valamelyik Harry Potter, hanem a Find Your Strength 2.0 (Találd meg erősségeidet, 2.0).
Philip Rath könyvét 2007-ben adták ki, és azóta letaszíthatatlan a legjobb tíz közül. A Gallup Intézet kutatója ezzel hatalmas fölénnyel nyerte a versenyt, hiszen a következő könyv is csak kétszer tudott felkerülni a toplistára. Pedig a Strengthfinder 2.0 is csak folytatása a professzor első önsegítő könyvének, a Now, Discover Your Strengthnek. A könyv állítólag abban segít, hogy megtaláljuk, miben vagyunk tehetségesek, így kevesebb időt pazaroljunk az egyéb területekre. A kiadó nem fukarkodik az ígéretekkel, szerényen azt állítja, hogy ez a mű örökre megváltoztatja a magunkról és a világról alkotott képünket.
- Néhány hete e témakörre igyekezett a KIT rákérdezni, a logikai másik oldalról: "Akkor lehetünk könyvtárosként a digitalizáció nyertesei, ha..." - a rutinműveleteket elhagyjuk válaszlehetőséggel, melyet a válaszadók igen kis arányban választottak. Ld.: link (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról