Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Tartson-e a könyvtár tudománytalan folyóiratot? - És ha a minisztérium támogatja?

Az Örömhír Alapítvány Fire Media nevű médiaportálján hirdették meg a Creation nevű rajzpályázatot. Amint a címéből sejteni lehet, a gyerekeket és felnőtteket egyaránt célzó pályázatra olyan képeket várnak, amelyek arról szólnak, hogy miért hamis az evolúció.
Az alapítvány azzal reklámozta az eseményt, hogy azt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja, később kiderült, hogy az alapítvány az evolúciótagadó Creation magazint is az EMMI által juttatott pénzből tervezi megjelentetni. Azt már lehetett tudni, hogy az EMMI az előadó-művészeti szervezetek többlettámogatásának keretében dobta meg az Örömhírt 12 millió forinttal, azonban az EMMI az Magyar Ateista Társaság közérdekű adatigénylésre adott válaszából most az is kiderült, hogy Fekete Péter államtitkár kultúráért felelős államtitkár volt a döntéshozó.
Tehát ő döntött róla, hogy az evolúciótagadók támogatása megér a magyar adófizetőknek 12 millió forintot. (Az Index is meghirdette a saját evolúciótagadó rajzpályázatát, amely hatalmas sikerrel zárult, és egy forint közpénzt sem költöttünk rá.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról