Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Távkönyvtáros - Hogyan működhet jól a képernyőmegosztással támogatott online tájékoztatás?

Könyvtárunk (OKPM - link ) 2020 márciusában bővítette szolgáltatási kínálatát a képernyőmegosztással támogatott online tájékoztatással. A telefonos és e-mailes távszolgáltatásunkat egészítettük ki ezzel, hogy olvasóinknak minél alaposabb, a személyes találkozások alkalmaihoz minél hasonlóbb tájékoztatást nyújthassunk.
Még csak néhány hónapnyi tapasztalat van mögöttünk, de azt már látjuk, hogy a szolgáltatást a járványhelyzet után is fenn szeretnénk tartani, hiszen más élethelyzetekben is van létjogosultsága. Emellett ezt csak javasolni tudjuk más könyvtáraknak is.
Tapasztalataink és az átgondolt lehetőségek, feladatok alapján készült ez az alábbi halszálka diagram [katt a forráslinkre] a KIT Hírlevél felkérésére.
Nyolc szempontból mutatjuk be, hogy mi szükséges ahhoz, hogy ez a szolgáltatás hatékonyan működjön. Látható és természetes, hogy az IKT, a technika, a szoftverek minimális feltételek mindkét fél részéről. Emellett viszont számos más tényező is befolyásolja a hatékonyságot. Ilyen például a PR, a kapcsolatteremtés és a tartalom felől is közelíthető feltétel, mely szerint szükséges az új szolgáltatás megfelelő leírása, kommunikációja annak érdekében, hogy az olvasók észrevegyék a szolgáltatást, azt saját igényüknek gondolják, és elhiggyék, hogy a könyvtár, a könyvtáros tud segíteni.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról