Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Te méred-e a könyvtári mesefoglalkozások hatékonyságát?

Az amerikai könyvtárosok a gondozókkal együtt országszerte azon fáradoznak, hogy bevonják a gyermekeket korai műveltségi programjaikba. Mindazonáltal a könyvtárak által nyújtott korai írástudási programok többnyire a kutatások által nem dokumentáltak, különösen kvantitatív módszerekkel nem. Az Értékes kezdeményezések a sikeres korai tanulási munkához programot (Valuable Initiatives in Early Learning that Work Succesfully = VIEWS2) arra tervezték, hogy a kisgyermekek olvasási programjai hatékonyságának mérésére kidolgozott új módszereket teszteljék (a születéstől az óvodáig) úgymond kísérleti kialakítású vegyes módszerekkel. A kutatók az első évben két innovatív eszköz segítségével gyűjtöttek adatokat. 120 könyvtár mesefoglalkozásain közel 1440 gyermeket figyeltek meg 0-tól 5 éves korig. Az egy év adatainak elemzése korrelációt mutatott a meseprogram korai írástudási tartalma és a gyermekek viselkedése között. Ezek az eredmények azt jelzik, hogy azok a kisgyermekek, akik részt vesznek könyvtári mesefoglalkozásokon, a foglalkozások alatt reagálnak a korai írástudási tartalmakra. (Korai tudásfejlesztés könyvtári mesefoglalkozásokon: a hatékonyság mérése; autoref.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról