Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Te milyen logikai mintát követsz a szervezetben?

Az alábbi felsorolásban ld.: Logika, minta és a szervezetben való jellemző előfordulása %-ban; jellemző tulajdonság / erősségei.
- Alkalomleső 5%: Önirányultság, a környezetet kihasználható lehetőségnek tekinti. Szemet szemért, fogat fogért. Ítélet látszatok alapján. Minden lehetséges módon győz. A győztesnek mindig igaza van. / Jó szükséghelyzetekben értékesítési lehetőségek megragadásában.
- Diplomata 12%: Törekszik magasabb állásúak kedvében tenni. Inkább saját magát, mint a környezetet kontrollálja. Döntően a szervezet alján van. Kerüli a nyílt konfliktusokat, betartja a csoport normatíváit. Nehezére esik a változtatás kezdeményezése. / Segít az embereknek egymáshoz közel kerülni.
- Szakértő 38%: Logikával és szakértelemmel irányít. (Sok könyvvizsgáló, kutató, elemző, fejlesztő és szaktanácsadó.) "Megszoksz vagy megszöksz" stílusú főnök. Az érzelmi intelligenciát nem igényli. Törekszik az ésszerű hatékonyságra. / Egyedi közreműködőként jó.
- Teljesítő 30%: Teljesíti a stratégiai célokat teamek révén. Pozitív munkakörnyezetet hoz létre, eredményekre összpontosít, stílusa meggátolja a nem sablonos gondolkodást. Nyitott a visszajelzésekre. Fluktuáció alacsonyabb, bevonja a munkatársakat, bruttó bevétele legalább kétszerese, mint a szakértőé. / Jól illik a menedzseri szerepekhez, cselekvés- és célorientált.
- Egyéniség 10%: Egymásba fonja a versengő egyéni és vállalati logikákat. Figyelmen kívül hagyja a számára irreleváns szabályokat. Egyedülálló struktúrákat hoz létre a stratégia és a teljesítmény közti szakadékok áthidalására. / Eredményes a vállalkozási és tanácsadói szerepkörben.
- Stratéga 4%: Szervezeti és egyéni átalakulásokat idéz elő. Koncentrál az általa vitathatónak és átalakíthatónak tekintett szervezeti korlátokra és percepciókra. Jó konfliktuskezelő, a változás hatékony képviselője. Személyes kapcsolatokra, szervezeti viszonyokra, országos és nemzetközi fejleményekre egyaránt figyel. Saját és szervezete érdekein túlmutató erkölcsi alapelvek és gyakorlat megteremtésén fáradozik. Érvényesíti mind rövid, mind hosszú távon a kölcsönös informálódásban, éberségben és sebezhetőségben lévő lehetőségeket. / Átalakító hatású.
- Alkimista 1%: Önmagát és a szervezetet jelentős módon megújítja, sőt: újra feltalálja. Egyidejűleg több szintet és helyzetet is eredménnyel kezel. Szót ért királyokkal s közemberekkel is. Úgy bánik a közvetlen prioritásokkal, hogy nem téveszti szem elől a hosszú távú célokat. Karizmatikus és rendkívül tudatos; magas erkölcsi normák szerint él. Képes meghatározó szimbólumokat és metaforákat alkotni (pl. Nelson Mandela). Társadalmi átalakulást idéz elő. Integrálja az anyagi, szellemi és társadalmi átalakulást. / Jó a társadalmat átfogó átalakulások irányításában.
- Nos, melyik vagy leginkább?

Hírforrás: A vezetői képesség átalakulása / David Rooke, William R. Torbert. In: Harvard Businessmanager (2005) júl-aug.
2016. november 26.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=te_milyen_logikai_mintat_kovetsz_a_szervezetben
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról