Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Térítésmentes beiratkozás Balatonfüreden -- vonzó lesz-e az ingyenesség?

A városi könyvtár április 1-jétől eltörölte a beiratkozási díjat, a könyvek és folyóiratok ingyen kölcsönözhetők. A városi bibliotékák között egyedülálló kezdeményezés a polgármester ötlete volt. Bóka István polgármester kezdeményezte a díjak eltörlését, mondván, miközben az olvasás fontosságáról beszélünk, a felnőttek és a gyerekek is egyaránt egyre kevesebbet olvasnak. -- Tegyük hozzáférhetőbbé a betűket, ez volt a szempont. Sokat remélünk ettől a változástól. Ez lesz a jövő, hiszen a kistelepüléseken már most sem kérnek a beiratkozásért pénzt, egyre többen ismerik fel, valamit tenni kell az olvasásért. -- A könyvtár többi szolgáltatásáért, a cd-, dvd-kölcsönzésért, az internethasználatért továbbra is fizetni kell -- válaszolta kérdésünkre a könyvtár igazgatója, aki hozzátette, a késedelmi díjakat továbbra is kiróják. Az önkormányzat ígéretet tett arra, hogy az így kiesett 600-700 ezer forintos évi bevételt kompenzálja -- jegyezte meg Sárköziné Sárovits Hajnalka igazgató. - F: ápr. 3.

Régebbi hírforrás(ok): Napló Online, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról