Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Térítésmentes telefonon -- Mi a fenét akar még a Google?

A Google Voice Local Search élőszavas kereső, ráadásul cégkereső. Egyelőre bétateszt állapotában leledzik, kizárólag amerikai felségvizeken működik. Az 1-800-GOOG-411 tárcsázásával megkereshetjük a hozzánk legközelebbi mosodát, fűszerest vagy befektetésekkel foglalkozó irodát, de ha lerohadunk Nevadában a sivatagban, akkor is jó esélyünk van rá, hogy Gugli megmondja, hol találunk szerelőt a környéken. Ingyen. Mármint a Google részéről -- azaz nem emelt díjas, pusztán a normál hívás árát kell fizetnünk a telefon-szolgáltató felé. Állítólag forradalmasítják a keresést -- szerintem betegesen igyekeznek tökéletesíteni. Ezt persze minden ízében pozitívan értem. Eddig is számtalan hasznosságot fejlesztettek már. De mégis -- meddig tudnak még újítani? Mi a fenét akar még a Google? Élőszavas webkeresést? Le merném fogadni. - F: júl. 9.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról