Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Természettudomány kicsiknek -- könyvtárból: Super Science @ your library

Einstein szerint: 'A tudomány felfedezés, és a felfedezés szórakoztató. -- Science is exploring and exploring is fun.' A Pittsburghben található Carnegie Library új mozgalmat indított 'Super Science @ your library' címmel, az Amerikai könyvtárkampány@ your library (Campaign for America's Libraries' @ your library) keretein belül. (Az Amerikai Könyvtár Szövetség (ALA) könyvtárak és könyvtárosok pr-jének projektje, amelyben könyvtárak ezrei vesznek részt az USA-ban és szerte a világon, multinacionális cégek és alapítványok támogatásával.)
Az óvodáskorúak és alsó tagozatosok érdeklődésére számot tartó természettudományos ismertető eseménysorozat az óvodákkal és iskolákkal együttműködve, a tantervi előírásokat figyelembe véve tizenkét témát ölel fel, mint például a robotok, tudományos felfedezések és az újrahasznosítás. A témákban helyi szakértők is megszólalnak, akik a természettudományi ismereteket igénylő pályákról és a tudomány hétköznapi szerepéről tájékoztatják a gyerekeket. A más intézményekkel való együttműködésnek nagy szerep jut a projektben. Az iskolákon kívül a Carnegie Tudományos Központ és a Carnegie Szépművészeti Múzeum is részt vesz a közös munkában.
A szülőknek összeállított programcsomaggal az apukák és anyukák otthon vagy a könyvtárban segíthetik gyermekük szellemi fejlődését, beleértve az USA-ban divatos magántanulókét (home-schooling: a gyerek otthon tanul, szülői segítséggel). A csomag részei: óravázlatok, olvasmánylista, a környék természettudományi érdekességeinek listája, elektronikus források, szó- és kifejezésgyűjtemény és interaktív feladatok. (ref.: Hajnal W. J.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról