Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Tévés kordokumentumokat kapott a nemzeti látványtár

Hétezer háromszáz órányi archív híradós anyagot már átadott a Magyar Televízió (MTV) a Nemzeti Audiovizuális Archívumnak (NAVA) - értesült lapunk. A köztévénél szeptember közepe óta gőzerővel folyik a digitalizálás, hogy elmaradásukat teljesítsék és átadják a kulturális tárca által a tévétől még tavaly 4,2 milliárd forintért megvásárolt felvételeket. Eddig hiába kerestünk tévés kordokumentumokat, a NAVÁ-ban csupán az idei, országos csatornákon sugárzott műsortermésre bukkanhattunk, ugyanis csak a felhasználói jogok kerültek nemzeti látványtárba, adathordozón az MTV nem adta át a régi műsorszámokat. Az átmentéshez szükséges technikai feltételek ugyanis hiányoztak a köztévénél. Heteken belül azonban kutatható lesz a NAVA-kompatibilis adathordozóra mentett hét és félezer óra, amely archív híradó bejátszásokat tartalmaz. Mint azt a NAVA vezetője, Kovács András Bálint lapunknak elmondta, most katalogizálják a kordokumentumokat, utána elérhetők lesznek a könyvtárakban létrehozott NAVA-pontokon. A szerződés értelmében az MTV-nek a rendszerváltástól 2004. novemberéig sugárzott parlamenti közvetítések teljes anyagát is át kell adnia. Összesen 10.763 óra anyagot kell szállítani az archívumnak. - F: okt. 9.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról