Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Thúry József Könyvtár - iskolai, egyházi és nyilvános könyvtárként egyaránt működik

Iskolai, egyházi és nyilvános könyvtárként egyaránt működik a Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziumának épületében található Thúry József Könyvtár. A több, mint húszezres állományú könyvtár idén szeptemberben ünnepelte fennállásának 20 éves évfordulóját. Az olvasás szolgálata mellett a kezdetektől a közösségi élet népszerű színteréül is szolgál a különleges belterű helyiség. Ennek fontosságáról is beszélgettünk Keresztúri Attila könyvtárossal.
- Nemrégiben indítottam egy párbeszédet volt diákokkal a közösségi oldalon, és magam is meglepődtem, milyen sokuknak vannak meghatározó emlékei könyvtárunkkal kapcsolatban. Ma sincs ez másként, vannak végzősök, akik a lyukas óráikban nem maradnak otthon, hanem bejönnek a könyvtárba tanulni, de jönnek olyan gyerekek is, akik a folyóson ácsorgás és mobiltelefon nyomkodás helyett, társasozni szeretnének. Ha lehetőséget adunk nekik, ha törődünk velük, nem kizárólag a kütyük felé fordulnak - zárta gondolatait a könyvtáros.

Elengedhetetlen a közvetlen kapcsolat. Keresztúri Attila azt vallja, az olvasói szolgálati feladat mellett az is szerves része a hivatásának, hogy bizalmas légkört teremtsen a könyvtárban. Igyekszik minél több tanuló nevét megjegyezni, azt mondja, olyankor egészen másként viszonyulnak hozzá. - Érzik, hogy nem idegenként kezelem őket, ezáltal a könyvkölcsönzés vagy a játék mellett, akkor is bizalommal fordulnak hozzám, ha bármi másban segítségre van szükségük, vagy csak társaságra vágynak. Vannak gyerekek, akik nálam kezdik minden napjukat, beszélgetünk, és így könnyebben átvészelik az esetleges nehézségeket. Ez is a feladatom - avatott be hivatásának tartalmába a könyvtáros.

Kapcsolódó videó: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról