Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Titokban megszületett az állami tankönyv-kiadó

Több forrásból megerősített információink szerint az állam ezen a héten nagy titokban megvette az Apáczai Kiadó és Könyvterjesztő Kft-t. Az ehhez szükséges adóforintokat egy határozattal már előteremtette a kormány március 20-án. Ez a jogszabály 'az állami tankönyvfejlesztés és kiadás feltételeinek megteremtése érdekében', az úgynevezett 'rendkívüli kormányzati intézkedések terhére' rendelkezik a források átcsoportosításáról. ...
Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár ugyanis mindenféle szakmai ellenállás kifejtése nélkül hajtotta végre a miniszterelnök elképzeléseit a tankönyvpiac felszámolásáról. Ez a következőképpen zajlott le: a kormány első körben ellehetetlenítette a tankönyvterjesztést, monopol helyzetbe hozva a Könyvtárellátó Nonprofit Kft-t. A sajtó hónapokig zengett attól, hogy ennek az államosításnak milyen következményei lettek: voltak gyerekek, akik még decemberben is tankönyv nélkül ültek az iskolapadban.
Az intézkedés illeszkedik az államosított iskolarendszer megteremtéséhez, az iskolák önállóságának megvonásához, az egyentantervek bevezetéséhez, valamint ahhoz a törekvéshez, hogy megszűnjön a pedagógusszakma autonóm értelmiségi ethosza.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról