Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Többszörösen sérült alkotót hoz helyzetbe a Maroslelei könyvtár

Török Edit helyi fiatal alkotó festményeiből nyílt látványos kiállítás Maroslelén. A többszörösen sérült fiatal hölgy képein egy sokszínű fantáziavilág elevenedik meg. Varázslatos erdők, színpompás madárszárnyak és virágos tájképek fogadták a vendégeket a Maroslelei Könyvtár családias hangulatú kiállításmegnyitóján.
- Az önkormányzat célja, hogy a tehetséges lakosok, illetve a környéken élők bemutathassák, milyen értékes műveket alkotnak. Rövid időn belül Edité a második ilyen jellegű kiállítás könyvtárunkban - mondta lapunknak Drimba Tibor polgármester.
Török Edit 2000 decemberében született Szegeden. Tanárai korán felfigyeltek rajzaira. Irányításukkal, valamint testvérei - Melinda, József és Hajnalka - és édesanyja támogatásával indult látványos fejlődésnek művészete.
- Lányom egészen kicsi korától szeret alkotni. Négy éve kezdett komolyabban festeni, azóta szinte szenvedélyévé vált a képzőművészet - fogalmazott Molnár Edit, a lány édesanyja. Hozzátette, Edit kitűnő tanuló volt, idén az iskolától szép eredményéért egy kirándulást kapott ajándékba. Jövő héten a Fővárosi Nagycirkusz előadására megyünk vele Budapestre.
Török Edit születésétől fogva mozgáskorlátozott és süketnéma. A húszéves hölgy jeltolmács segítségével képes kommunikálni, a rajz és a festészet területén igazán otthonosan mozog.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról