Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Töltött csirke a kedves olvasónak

Nem kell fizetni beiratkozáskor, arra se néznek csúnyán, aki későn hozza vissza a könyvet -- sőt idővel névre szóló meghívót küldenek neki a főzőcskézésekre, és ő is hozhat süteményt. A falu lakosságának negyede könyvtári tag Földeákon.
A könyvtári tagság luxusnak nem nevezhető, miután ingyen lehet beiratkozni. -- Késedelmi díj sincs, problémás lenne könyvelni, nincs is rá szükség -- felel egy fontos kérdésre Farkas Sándorné. -- Ha találkozunk valakivel az utcán, akinek már régen vissza kellett volna hoznia a könyvet, persze hogy szabódik, ilyenkor csak azt kell mondani, hogy nincs harag, szívesen látjuk.
Itt csak azért kap névre szóló levelet az olvasó, mert meghívják a kávéházi beszélgetésre, a művelődési ház másik termébe, ahol igazi kávét szoktak inni. Ír kávé is volt már, krémlikőrrel. Máskor -- a Kavar a nagyi című sorozatban -- süteményt sütöttek, vagy húsételeket készítettek az idősebb olvasók, volt töltött csirke is, a fiatal anyukák figyeltek, tanultak. Az ilyen rendezvényeknek nagyobb a vonzereje, mintha itt működne a teleház, mert azt tudatosítják, hogy egymás megismerése és az olvasás is hagyományos, hétköznapi öröm. A 3200 helybeli több mint negyede könyvtári tag. 16 ezer kötet közül választhatnak, az idősebbek otthonról is: a könyvtáros házhoz viszi a kiválasztott művet.
A földeáki könyvtár nemcsak új könyveket, de most új helyet is kapott. Az Unió 45 milliós támogatásával újították föl a művelődési ház másik szárnyát e célra.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról