Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Tonnaszámra gyártott könyvajánlók - a Cook and Book könyvesboltban

A Cook and Book (kb.: főzés és könyv) hálózat egyszerre kínál könyveket, harapnivalót vagy kisebb népszerű kiállításokat a nagyérdeműnek. A Brüsszelben meglátogatott helyen könyvtár és atrotéka is helyet kapott az épülettömbben (erre rövidesen visszatérünk). Külön épületrészben kapott helyet a Belgiumban népszerű képregényeket árusító üzlet, illetve a szépirodalmat valamint főzéssel kapcsolatos könyveket áruló bolt.

Az egyik legérdekesebb dolgot az utóbbiban láttam: az eladók a könyvekre kézzel írt könyvajánló cetliket tűztek - szinte ipari méretekben. A portékát pedig nagyon változatos módon mutatták be. (Hogy ne kapjunk a könyvtáros szívünkhöz: a "raktári rendet" távolról sem ismerve. Hiszen a raktári rend sokkal kevésbé fontos, mint a használói élmény - és azon túl a könyvesbolti bevétel...)

Mivel az ajánlók mennyiségét elég nagy ráfordításnak gondoltam, meg is kérdeztem az eladót. Ő azonban megerősítette: az ajánlókat még csak nem is sokszorosítják, hanem saját maguk, egyenként készítik. Egyszerűen elolvassák a könyveket (vagy legalább beleolvasnak), és így tudják saját olvasóközönségük ízlésének megfelelően fogalmazva írni őket. Emellett kis, post-it matricához hasonló felitatokat is kihelyeznek a könyvekre illetve display-ekre. A fotókat ld.: link . (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról