Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Történelmi tweet a Vatikánból

XVI. Benedek megírta első Twitter-bejegyzését. A tweetben a pápa a link weboldal indításának örömhírét osztja meg a hívekkel. A történelmi jelentőségű pillanatokat a YouTube-on elhelyezett videón lehet megtekinteni [ link ], ahol az is látszik, hogy a katolikus egyházfő egy iPadet használt az üzenet elküldésére, illetve a weboldal hivatalos elindítására. Hogy tényleg az Apple kedvelt tabletjéről volt szó, azt már a Vatikán is megerősítette (stílszerűbben: konfirmálta).
Az új site egyébként nem más, mint a vatikáni rádió, televízió és nyomtatott sajtó valamint a Fides missziós hírügynökség információit összegyűjtő news.va híroldal: YouTube-videókkal, Twitter-bejegyzésekkel, Flickr-fotókkal, Facebook-linkekkel. Egyelőre angolul és olaszul olvashatók a hírek, a jövőben újabb nyelvekkel bővül a választék.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról