Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Törvény(javaslat) a közszféra honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről

Végre hazánkban is jól megfogható jogi szabályozása lesz annak, hogy egy közszférabeli szervezet honlapjára milyen akadálymentességi követelmények vonatkoznak. Talán ezzel lassan véget érhet a sárga-fekete pöttyös ikonokkal "álcázott" akadálymentesítés link korszaka.
Ebben a cikkben kimazsolázom a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló törvény általam legérdekesebbnek vélt passzusait, és azok informatikai szempontú értelmezését. Előrebocsátom, hogy mérnök vagyok, és nem jogász, tehát saját jogértelmezésem semmiképpen sem pótolhatja a törvény jogi szakember által történő értelmezését. Azt pedig végképp nem pótolja, hogy valaki elolvassa a törvény teljes szövegét.
Fontos! A szóban forgó törvényt az Országgyűlés 2018. november 13-án megszavazta, de a cikkem legutolsó frissítésekor még nem jelent meg a Magyar Közlönyben. A törvényjavaslat az Országgyűlés honlapján link érhető el. - Áder János aláírta a törvénytervezetet. (Tót Barbara és Kovács Zsolt ajánlásával)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról